NYHETER 2022
Välj år
  • Kabel Åttio klart för division 1

  • [221012] I vinter skall FC Kabel Åttio för första gången ha ett lag i landets näst högsta division.

   Sporten är futsal och vi har anmält oss som Kabel/Byttorp. Men satsningen är i första hand ett samarbete mellan oss i Kabel och de mer utpräglade futsalexperterna i Borås AIK.

   Tanken är att vi utöver att erbjuda våra egna spelare att spela seriespel under vintern även skall ge plats åt spelare från Borås AIK:s juniorlag. Ett juniorlag som kommer att ha namnet Borås AIK/Kabel Åttio. På så sätt blir det här också första säsongen när vi har ett juniorlag i seriespel. Tidigare har vi som bekant haft herrjuniorlag i Mariedal cup, samt ytterligare några turneringar.

   Seriepremiären i näst högsta divisionen för damlaget går borta mot Södra Härene IF fredagen den 4 november.

   Under onsdagskvällen hade vi vår första riktiga futsalträning. Glädjande nog var hela 18 spelare på plats i Erikslundshallen. Kul att det var ett så stort intresse från start.
  • Full poäng i nya dräkter - tack för allt stöd

  • [220501] Två seriematcher har givit två segrar. Helt enkelt en kanonstart på 2022.

   Seger i premiären i Sollebrunn och seger i hemmapremiären på Byttorps IP. Vi kunde inte ha fått en bättre start på division 4 västra Västergötland.

   Hemmasegern togs dessutom i nya, egendesignade bruna dräkter. Dräkter där vi valt att kombinera en mörkt brun nyans med en ljusare, mer traditionell Kabelbrun.

   Flera sponsorer ställde upp och stödde oss i samband med dräktköpet. Vi tackar er alla för hjälpen: Walter Kuusks stiftelse, Syncify, Effektiv, Borås Byggservice, Frisk-i-praktiken, Carlssons spel, Kakservice och Majeng Media.
  • Vi har en ny styrelse

  • [220321] Vid kvällens årsmöte valdes en ny styrelse i FC Kabel Åttio. Vi välkomnar nu Sandra Fyhr och Emma Johansson som fullvärdiga styrelsemedlemmar. Båda har varit adjungerade i styrelsen den senaste tiden.

   Vi välkomna också Mia Jakovljevic som suppleant.

   I övrigt från årsmötet noteras att vi gjorde ett ekonomiskt plusresultat för året 2021. Mycket tack vare det stipendium vi fick från Walter Kuusks stiftelse. Det finns således återigen anledning att skicka ett stort tack för stipendiet.
  • Ny stark insats

  • [220306] I dag har tre bönor hjälpt ett ungt Byttorpslag borta mot JK10 (Jung/Kvänum). Över 90 minuter var JK10 det bättre laget. De är således ingen tvekan om rättvisan i deras seger.
   Men när vi analyserar JK10–Byttorp 2–0 bör vi titta tillbaka på fjolåret. Då tog JK10 elva poäng på elva matcher i division 3. Man åkte ner i fyran på sämre målskillnad än två andra lag.
   I fjol tog Byttorp inte en enda poäng på nio matcher i fyran. Laget släppte i snitt in fem mål per match.
   En snabbkoll visar att JK10 inte tappat sina bästa målskyttar från i fjol. Lägg till att vi spelade med åtta F16-spelare och att halva vårt lag gjorde sin första match för året och inse att vi noterade ett väldigt bra resultat.
   Vi höll nollan i 68 minuter. Även om det så långt var klart övertag i målchanser till JK10 så hade vi haft en nick i ribban – det var Tilly som nickade en fint slagen hörna från Tinja.
   Vi orkade inte riktigt hålla emot hela vägen, men det finns ändå väldigt många positiva saker att ta med sig från den här matchen. Alla spelare gjorde bra ifrån sig. Och även om målen kom efter paus blev vårt spel bättre i den andra halvleken.
   Det har verkligen varit en väldigt positiv säsongsstart. Ännu så länge har vi bara jobbat med vårt nya spelsätt på två träningar. När saker börjar sätta sig kommer det här att bli väldigt bra.
  • Byttorps IF är tillbaka i samarbetet

  • [220212] Efter ett års uppehåll har Bönorna återigen samarbete med Byttorps IF. Eftersom vi sedan tidigare jobbade ihop med Borås AIK kommer laget i år alltså innehålla spelare från tre olika klubbar, Kabel Åttio/Borås AIK/Byttorp.

   Hur gick då det här till?

   Ni minns kanske att Bönorna och Byttorp spelade ihop under fyra år, 2017-2020. I mitten av november 2020 meddelade Byttorp att de valde att avsluta samarbetet för att istället köra på egen hand.

   Det var med förvåning och viss besvikelse som vi mottog det beskedet. Vi hade hoppats och trott på en fortsättning även 2021. Vi deppade inte så länge, utan vände oss mot Borås AIK istället, och fick ihop lag den vägen. I fjolårets seriepremiär tog vi för övrigt emot just Byttorp på Ryda sportfält. En match vi vann med 4-1. I samband med den matchen gjorde de en fin gest där de överlämnade en signerad matchtröja som tack för fyra års samarbete.

   Under hösten hade Byttorp det kämpigt, och i vintras var deras damlag nedläggningshotat. Den 4 januari i år hörde de av sig till oss med en fråga om vi kunde tänka oss att återuppta ett samarbete med dem.

   Frågan väckte många spontana känslor. Men efter några dagars fundering, och naturligtvis även diskussion med Borås AIK, var alla eniga om att vi skulle ställa upp och hjälpa Byttorp. Dels för att vi känner att man måste hjälpa varandra över klubbgränserna för att inte spelare skall sluta spela. Dels för att det ju även är positivt för oss att vi får fler spelare och betydligt större träningsgrupp.

   Även om inte allt har varit formellt klart har vi redan tränat ihop med Byttorp sedan mitten av januari. Känslan så här långt är väldigt positiv.

   Vi kommer alltså att spela som Kabel/Baik/Byttorp i division 4. Däremot skall vi försöka att spela i två olika konstellationer i DM. Där kör Byttorp separat, medan vi spelar ihop med Borås AIK.

   Vi hälsar alltså Byttorps IF välkomna tillbaka. Kul att ni vill spela i brunt igen.
  • Årsmöte den 21 mars

  • [220203] FC Kabel Åttio håller ordinarie årsmöte på Ryda sportfält måndagen den 21 mars klockan 18.00.

   Då väljer vi årets styrelse, samt fastställer spelar- och medlemsavgiften.

   Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast den 14 mars.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
KOMMANDE MATCHER
3 dec, 15:30
Bruna Bönor -Vedums AIS
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari