"Verksamhetsberättelse 2014"

2014 var jubileumsår. Ett mellanjubileum visserligen men ändå. Lördagen 30 augusti firade vi 35 år på Ryda Sportfält och i Dalsjöparkens fina lokaler. Festgeneral för de ca 60 deltagarna var Caroline Hanssen som tillsammans med Karl Åkerström, Martin Svedberg, Matte Karlsson, Leo Gustavsson och Jessica Olausson styrde upp dagen på ett föredömligt sätt. Kvällen och natten var mycket roliga med god mat, musikquiz samt dans. De sista festdeltagarna droppade av i sista bussen som lämnade Dalsjöfors mot Borås.
I kvällens strålkastarljus stod våra trotjänare Hans-Ove "Uwe" Kjörnsberg, Mikael "Räka" Reinholdsson och Johan Rydén. Samtliga tre fick motta Västergötlands Fotbollsförbunds Förtjänstmärke i guld.
Carros engagemang gav henne också utmärkelsen Årets Kabel. Stort grattis till det välförtjänta priset Carro!
2014 blev tyvärr året då vår eldsjäl Johan Rydén annonserade att hans aktiva karriär som spelare är över. De många turerna kring hans knä och medföljande komplikationer var det som fällde avgörandet. Han hann dock med att göra fyra mål på fem a-lagsmatcher under året vilket bevisar att han egentligen skulle hållit för spel i många år till. Tack för allt fint spel genom åren, Johan!
Även Mikael "Räka" Reinholdsson har satt punkt för en karriär - den som brun styrelsemedlem. Räka har ju slutat många gånger förr men alltid återvänt för nya stordåd. Är det verkligen över nu, Räka? Tack för allt engagemang!
Herrarnas säsong blev bättre än förra vilket var den lågt ställda målsättningen. 2013 kämpade vi med tunn trupp bestående av många nya spelare. Även 2014 blev ett år med bristande kontinuitet i truppen från match till match men med fler tillgängliga spelare. Vi slutade trea från slutet på 17 poäng med nästjumbon Knallen på 8 poäng. Squadra B slutade på sista plats i Utveckling B, Borås.
Damerna har tagit stora steg framåt. En stabilare trupp och en fin placering som femma i div 4 södra med 19 poäng och med 10 poäng ner till sexan Hajom/Björketorp som slutade på 9 poäng. Damerna har även varit ett föredöme i sann kabelanda med täta sociala aktiviteter.
Kabelcupen blev åter en succe med över 100 betalande gäster, ett fint tillskott till klubbkassan och ny segrare blev Borås GIF som spräckte Åsebro/Brålandas svit på tre cupsegrar.
I skrivande stund står vi utan herrtränare och därmed inför en rejäl utmaning säsongen 2015. Vi har dock en positiv känsla i föreningen och kan se fram emot nya matchställ och det är för mig självklart att vi kommer få ett bra år.
Tack alla bruna spelare och ledare för ett härligt år.

Kabels styrelse genom ordförande (som med stolthet gjorde min 200:e a-lagsseriematch för Kabel under året)

Henrik Malm
Borås 150203

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
Matchdax

Hyssna IF - Bruna Bönor

230328
KOMMANDE MATCHER
16 april, 17:00
Svenljunga IK U - Bruna Bönor
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari