"Verksamhetsberättelse 2011"

Verksamheten 2011 inleddes på allvar med en väldigt lyckad upptaktsfest i Brämhults scoutstuga. Ett tjugotal herrar och damer hittade dit och stundtals var samtliga uppe på dansgolvet samtidigt. Alla ivrigt dansande till DJ Mehdis medryckande dansmix. Det var den första av flera lyckade fester från vårt sociala utskott.
Förutom att dansa tillsammans gjorde herrar och damer en berömvärd insats när vi med kort varsel delade ut ca 8 000 av totalt 10 000 reklamblad under en veckas intensiv löpning i villakvarter och trapphus i de flesta av kommundelarna. De sista 2 000 slapp vi dela ut eftersom de tillhörde en annan del av tandkedjans verksamhet. Ett stort tack till de av er som hjälpte till - de 10 000 kr vi fick för jobbet visade sig senare vara de som fick resultaträkningen att sluta på plus.

För herrarna inleddes säsongen av nye tränaren Gustav Risinger med en lite senare träningsstart än vi är vana vid. Tanken var större deltagande och roligare träningar. Gurra spetsade även vår fysiska form med fem givande styrke- och snabbhetspass i Ryahallen vilka i sin tur spetsades med några Coopers test.
På gruset hade vi god närvaro och det var flera gånger vi kunde spela fullplansspel. Vi fortsatte med bra träningsnärvaro våren ut och låg nog på ett snitt strax under 20. När träningssäsongen kunde summeras så hade hela 75 herrspelare tränat med oss.
Den goda närvaron avspeglades även under vårsäsongen i spelet. Vår värvning av Jens Ljungcrantz som den nödvändiga spetsen framåt gjorde att vi länge var med och slogs om topp tre. Vi inledde dock lite knackigt med totalt två förluster och två oavgjorda innan det lossade rejält mot Kinnahult som besegrades med 7-3. Suveränerna Skene -09 var inget att göra åt. Vi slutade femma efter att i vissa matcher haft väldigt svårt att göra mål och under slutet av hösten hade vi ingen riktig kontinuitet i truppen. För många spelare byttes ut mellan varje match. Tråkigast var väl att förlora alla sex poäng mot Sandhult. Bortaförlusten mot Kinnahult där vi dominerade spelet sitter också i som ett grått minne.

Squadra B sköttes med den äran av coachcomebackande Micke Martinsson samt Daniel Olofsson. Med fler spelare i truppen blev det ett mer renodlat reservlag än förra året då vi fick dubblera med många av a-lagsspelarna.
B-laget slutade sist i serien och paradoxalt nog var det svårt att få ihop ett B-lag mot slutet av serien trots 75 tränande under säsongen. En förklaring ligger helt säkert i att det i stort sett bara var de A-lagsspelande som tränade på hösten.
Det ska dock sägas att Borås C-reserv var en riktigt tuff serie i år med duktiga nykomlingarna Toarps BK samt seriesegrarna Mariedal C och lag som Somali och Olsfors.

Våra bönor var ett ännu större glädjeämne under våren. Gott om spelare och dessutom ett lir som vi längtat efter att se. Damerna var obesegrade efter sex omgångar och hade fyra segrar vilket gjorde att de ledde serien (om än bara i en halvtimme). Tyvärr blev hösten desto tyngre bl.a. p.g.a. Pigges knäskada och Lenas studier i Taiwan. Men som vanligt gjordes det fina uppoffringar så vi kunde spela alla matcher. Damerna slutade sjua och poängskörden slutade på 25. Bra kämpat av damerna.

Som vanligt såg vi fram emot Kabelgalan och i år hade vi hittat tillbaka till Björbostugan där vi firade vårt 25-årsjubileum. Strax över 30 bruna själar hittade dit och prisutdelningens stora vinnare var så klart den av festdeltagarna framröstade Årets Kabel - Martin Svedberg. Välförtjänt!
Några andra vinnare var Årets Rookies Linnea Nilsson och Max Norin.

Mariedal Cup genomfördes men årets bruna deltagande lämnade mycket mer att önska, framför allt i form av engagemang från spelarna. Vår första walk over i detta sammanhang var inte det sätt vi ville avsluta cupen på. Vår insats underlättades inte av att Mariedal helt regelvidrigt stoppade Malin Huttus deltagande efter bara en match. Ursäkten från Mariedal var inte mycket plåster på såren.
Vi får fundera över hur vårt arbete med detta ska bedrivas 2012.

Årets stora, bruna avslutning var så klart Kabelcupen i futsal för damer. Cupen hölls 10 december i den för ändamålet idealiska Sjöbohallen, efter många års drömmande av styrelsen men framför allt av Mikael "Räka" Reinholdsson.
Segrare efter en rafflande final mot Äspered, blev Åsebro/Brålanda som reste hit ända från Dalsland. Vi fick mycket beröm av spelare och ledare för trevligt arrangemang. Cupen blev även lönsam och drog in strax över 5 000 kr till klubbkassan trots att bara tolv lag istället för planerade sexton deltog i cupen. Tack alla ni som ställde upp som funktionärer!

Sammanfattningsvis tycker jag att vi ska vara nöjda med året som gott. Varje år med ett positivt resultat i bokslutet och goda sportsliga resultat, krönta av roliga fester, är ett bra brunt år!

Vid pennan, å styrelsens vägnar

Ordförande Henrik Malm
Borås 2012-01-24

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
Matchdax

Hyssna IF - Bruna Bönor

230328
KOMMANDE MATCHER
16 april, 17:00
Svenljunga IK U - Bruna Bönor
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari