"Öppet brev till våra ledare"

Hej!
Just nu är det många inblandade i skötseln av våra lag. Därför tänkte jag skicka ut några punkter som är viktiga att tänka på och som vi har som riktlinjer i klubben:

- Det ska löna sig att göra rätt. Tränar man och sköter sina avgifter så ska man bli uttagen i A-laget.

- Bästa laget tas ut först när det finns fler av ovanstående spelare än det finns platser i truppen.
Genom åren har jag tyvärr sett att för varje ny tränare vi haft, har samma misstag gjorts år efter år. Tränaren ser sig själv som ledaren som ska leda oss till framgång och vill vinna varje match vilket leder till att han tummar på regeln om att skötsamma spelare ska prioriteras.

- Nyförvärv får bevisa sitt intresse att vara med i klubben. En tids god träningsnärvaro, b-lagsspel samt att komma in med en del av spelaravgiften tidigt är av största vikt. SEN är man aktuell i A-laget.

- Spelare som troget varit aktiva i föreningen under flera år ska inte behöva stå tillbaka för att en duktig spelare eller vän till tränaren nyligen blivit spelklar.

- Om vi missköter ovan punkter leder det till att trogna och skötsamma spelare blir besvikna och tröttnar. En del lämnar klubben, en del slutar träna. Färre är villiga att ställa upp till matcher.

- Resultatet blir en ond spiral = stommen vi bygger klubben runt försvinner, träningsnärvaron rasar, vi förlorar matcher för att vi är dåligt tränade eller för att många får spela dubbla matcher i både A och B eller för att vi inte får full trupp.
Vi står kvar med hälften gamla och hälften nya spelare, de sistnämnda utan anknytning till klubben. Dessa nya löper stor risk att lämna när resultaten och närvaron rasat.

- Med spelarförluster kommer även ekonomiska förluster. Varje år balanserar vi på gränsen till negativt resultat. Spelare som inte betalar kan enligt mig sluta med en gång. Vi måste överleva - pengarna betyder allt för en liten klubb som oss.
Hade styrelsen velat bygga en buffert för trygghet hade vi kunnat sätta en lite högre avgift men i en ideel förening ska så många som möjligt kunna vara med och vi har därför satt lägsta möjliga spelaravgift som vi vågar utifrån hur det brukar se ut med intäkter och kostnader.

- Alla punkter ovan strävar mot ett mål: Klubbens överlevnad och utveckling på LÅNG sikt. Om alla känner att man konkurrerar på lika villkor och vi har kul så kommer vi ha en stor trupp med bra träningsnärvaro över tid och med kontinuitet kommer även resultaten.

Det var så vi gjorde vårt enda avancemang till div 5. Vilken känsla det var!
Vi kan ta oss dit igen. Om vi gör rätt saker. Välj den positiva spiralen med massor av spelare på träning och som är sugna på match.

Tack för ert engagemang!

Med vänlig hälsning, Henrik Malm

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
Matchdax

Hyssna IF - Bruna Bönor

230328
KOMMANDE MATCHER
16 april, 17:00
Svenljunga IK U - Bruna Bönor
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari