NYHETER 2019
Välj år
  • Lottningen klar för cupen i Nittorp

  • [190125] Lördagen den 2 februari skall både Brassar och Bönor spela STT-cupen i Nittorps ishall.

   Brassarna är först ut, med gruppspel mot Byttorps IF, Bredaryd/Lanna IK och Äspereds IF med start 8.45 på morgonen.

   För Bönorna väntar Smålandsstenars Goif, Gnosjö IF och IFK Öxnevalla. Bönorna har sin första match på seneftermiddagen, 17.10.
  • Kabelgalan hålls den 2 mars

  • [190123] Efter många om och men har vi äntligen fastlagt ett datum för Kabelgalan för 2018. Den hålls den 2 mars, och blir ju samtidigt en upptaktsfest för säsongen 2019.

   Vi återkommer med fler detaljer kring tider och lokaler framöver.
  • Så föreslås Bönornas serie se ut

  • [190118] I kväll har äntligen Västergötlands FF kommit med förslaget till årets division IV-serier.

   I år får även U-lag spela i det vanliga seriesystemet, vilket gör att det är väldigt många fler klubbar som anmält lag till fyran.

   Så många att det ser ut att bli sex stycken division IV-serier i distriktet i år. Så här ser södra fyran ut:

   * Bönorna
   * Hestrafors/Bollebygd
   * Hus FF (nytt lag)
   * Hyssna IF (nytt lag)
   * Kindaholm U/Svenljunga
   * Mariedals IK U
   * Nittorps IK U
   * Sjömarkens IF U
   * IFK Örby U
   * IFK Öxnevalla

   Det här är ännu så länge bara ett förslag. Skulle det klubbas har vi bara kvar två motståndare från förra året - Hestrafors/Bollebygd och Öxnevalla. Till det tillkommer fem U-lag och två nybildade lag.
  • Bragdstart på 2019 av Bönorna

  • [190105] Bönorna såg till att det bruna året 2019 fick en kanonstart.

   För andra gången någonsin gick vårt damlag till slutspel i en turnering. Första gången var Tångahallen cup i Vårgårda den 6 december 2008, då vi mötte Timmele, Holmalund och Kopparbergs Göteborg FC i mellanrundan. Där fick vi kryss mot Timmele innan vi föll med 2-0 mot Holmalund och 4-1 mot damallsvenska KGFC.

   I Bregmos cup i Borgstena får bara lag från division II och neråt deltaga. På så sätt var väl prestationen 2008 större. Men dagens insats i Borgstena var inte långt ifrån. Vi hade bara sex spelare i truppen. Med de tappra bönorna lät sig inte nedslås av att vi hade förutsättningarna emot oss, utan togs sig i dag vidare hela vägen till kvartsfinal.

   Vi gjorde det efter 0-1 mot Sollebrunn/Stora Mellby, 0-0 mot Hemsjö och 1-0-seger mot Fristad/Borgstena/Sparsör U19. Vi hamnade exakt lika med Hemsjö, vilket gjorde att lottning fick avgöra vilket lag som gick direkt till kvartsfinal, och vilket som skulle tvinges spela åttondel.

   Vi förlorade lotten, men vann åttondelsfinalen. Där besegrades Södra Härene med 2-1 efter straffar. I kvarten väntade Fristad/Borgstena/Sparsör lag 2. Där kom vi tidigt i underläge. Men trots att vi bara hade en avbytare orkade vi resa oss och kvittera på en stenhård frispark. Det blev återigen straffar. Där tog det roliga slut.

   Men Mikaela Svensson, Malin Karlsson, Emma Carlsson, Amanda Ekström, Annie Josefsson och Jasmin Kaur är ändå guld värda. De gjorde ju nämligen en kanonturnering.

   Prestationen blir inte sämre av att det Fristadslag som vi åkte ut mot gick och vann hela cupen.

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari