NYHETER 2020
Välj år
  • Bönor tar plats i högsta serien

  • [201012] Då har det äntligen hänt. FC Kabel Åttio har levererat två spelare till allra högsta elitnivå.

   Annie Josefsson och Jasmin Kaur kommer i vinter att spela futsal i högsta ligan, RFL. De båda bruna bönorna har valt att byta klubb till Borås AIK under vinterhalvåret. I Baik debuterade båda i förra veckans träningsmatch mot svenska mästarinnorna IFK Göteborg. En match som slutade 4-4.

   Annie kom till Bönorna genom vårt samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors och har spelat med oss sedan 2013. De första åren var hon skriven i Målsryds IF, men från och med 2017 har hon haft både fotbolls- och futsallicens i FC Kabel Åttio.

   Jasmin kom till Bönorna sommaren 2016 och har hela tiden varit licensierad i Kabel.

   Nu blir alltså de båda elitspelare. Vi i FC Kabel Åttio önskar förstås båda ett stort lycka till i RFL i vinter. För oss är det en stor fjäder i hatten att man kan gå direkt från vår klubb till högsta divisionen.

   Både Annie och Jasmin var för övrigt med i Vinninga i söndagens avslutande match i U-serien. Där visade det sig att Vinninga var det bästa laget vi mött i år. De vann med 6-1 och lär också vinna serien. Vårt mål gjordes av Vilma, som därmed blir årets snikna böna med totalt elva mål på tolv seriematcher i två olika serier.
  • Dags för sista matchen för året

  • [201010] Under söndagen avslutar Bönorna coronasäsongen 2020. Vi gör det med bortamatch i U-serien mot Vinniga AIF, ett lag vi aldrig tidigare mött.

   Vi spelar i Vinninga, som ligger strax söder om Lidköping. Efter den här matchen har Bönorna spelat tolv matcher i två serier i år. Och bara fyra av de tolv har spelats på hemmaplan. Vi avslutar med den allra längsta bortaresan.

   Vinninga spelar för seriesegern. De har sitt A-lag i division II, där de slutade på fjärde plats i år. Det antyder att årets sista motståndare också kan vara årets bästa. En kul utmaning alltså.

   Klart är att Bönorna gjort en kanonsäsong. I division IV slutade vi på fjärde plats med sju poäng på sex matcher. I U-serien har vi vunnit tre av fem matcher. Dessutom har vi en seger på walkover.

   Det är alltså en väldigt stark säsong som skall avslutas. Och det allra roligare. Känslan är att vi kommer att bli ännu bättre nästa år.
  • Bönornas bästa placering

  • [200927] Bönorna slutar på fjärde plats i mellersta fyran. Det är vår bästa placering hittills.

   Inför näst sista omgången låg vi sist. Men avslutningen med två raka segrar innebär att vi klättrar ända upp på fjärdeplatsen. Så högt upp har Bönorna alltså aldrig tidigare slutat.

   Alla tidigare säsonger har vi hamnat på undre tabellhalvan. Men en fjärdeplats i en serie med sju lag är ju varken övre eller undre halvan, utan precis i mitten.

   Fjärdeplatsen bärgades idag genom 3-2-seger borta mot tidigare tabellfyran Södra Härene. Vi vann en jämn match med 3-2 efter att Vilma gjort alla tre målen. Två av dem kom efter jättefint spel.
  • Seger - och flera nya mål på Kabel-tv

  • [200920] Bönorna tog ett kliv uppåt i tabellen när Södra Ving/Timmele U besegrades med 2-0. Vi lämnade jumboplatsen för gott, och har plötsligt med en match kvar en realistisk chans att sluta på fjärde plats.

   Sådana omkastningar blir det lätt i en serie där lagen bara spelar sex omgångar.

   Den senaste tiden har Bönorna gjort flera fina mål. Fyra av dem har fastnat på video. Här är de fyra senaste målen som går att se på Kabel-tv:

   * Nicola El-Maalouf gör matchavgörande 2-1 borta mot JK10 i U-lagsserien. Frispelad av Tilde Gustafsson rullar Nicola kallt in bollen med stödjebenet.

   * Emma Johansson reducerar till 2-1 borta mot Frisco U på en suverän kontring som nästan startar på egen mållinje. Emma Grönbäck räddar på mållinjen, Ella Stavåsen startar anfallet och Vilma Grimmergård och Annie Josefsson gör resten av förarbetet.

   * Annie Josefsson kvitterar till 2-2 borta mot Frisco U. Återigen ett mönsteranfall som startar i eget straffområde, och där bollen går som på ett snöre över hela planen. Går det att få fyr assist? I så fall skall Emma Grönbäck, Tilde Gustafsson, Nicola El-Maalouf och Stina Berggren ha var sitt...

   * Nathalie Paktinat ökar på vår ledning hemma mot Södra Ving/Timmele U till 2-0. Hon dyker upp som bönan i lådan vid bortre stolpen på en inläggsfrispark från Emma Grönbäck. Äntligen lyckas Nathalie göra mål på en fast situation. Hon har varit nära så många gånger tidigare.
  • Skön seger för Bönorna

  • [200906] Bönorna vann söndagens match i U-serien med 3-1 borta mot Jung/Kvänum.

   Det var vår tredje seger i U-serien, fast den andra som räknas. 5-1-vinsten borta mot Stenstorp är nämligen struken efter att motståndarna har dragit sig ur.

   I dagens match fick vi en kanonstart. Annie bröt ett uppspel, sprang igenom och rullade in ledningsmålet redan i andra minuten.

   Vi spelade för övrigt niomanna för första gången för året. Motståndarna Jung/Kvänum (JK10) meddelade sent på fredagskvällen att det skulle bli niomanna. Egentligen var de för sent ute, men då vi fick återbud från Fyhr och Nathalie på lördagsförmiddagen kändes det ok att spela nio mot nio.

   Vi spelade ett offensivt 3-4-1 som nästan såg ut som 3-1-4 när vi anföll. Och vi skapade massor av målchanser. Därför kändes det inte rättvist när hemmalaget kvitterade i 23:e minuten på en frispark, som vi styrde in i eget mål.

   Men under några glödheta minuter från 33:e till 35:e kopplade vi segergreppet. Nicola gjorde 1-2 efter att först ha vunnit ett motlägg. Bollen gick till Tilde som vaket satte bollen på ytan till Nicola, som helt frispelad säkert satte bollen med vänstern. Strax efter spelade hon fram Vilma till 1-3.

   Vi var nöjda i paus. Och även om vi inte gjorde några mål efter paus var vi ännu nöjdare efter slutsignalen. Det här var nämligen en väldigt stabil och fin seger. Enda smolket var att vi inte gjorde fler mål. För vi hade garanterat ytterligare tio 100-procentiga målchanser.

   Gång på gång spelade vi oss i genom JK10, och vidare ut till Annie, Vilma och Stina på kanterna. Vi hade även ett bra vapen i att Ninnis insparkar nådde en bra bit in på offensiv planhalva. Inte minst i medvinden under den första halvleken.

   Hemmalaget hade några distansskott, men lyckades aldrig spela sig genom oss. Vi hade en nykomponerad backlinje med Emilia, Filippa och debuterande Bea. Och när Bea blev trött klev Emma J in som vänsterback.

   Det märktes inte att vi hade flera ovana backar. Alla var väldigt bra, både offensivt och defensivt.

   Matchfakta:
   JK10-Bönorna 1-3 (1-3)
   Mål: 0-1 Annie Josefsson (2), 1-1 Självmål (23), 1-2 Nicola El-Maalouf, assist Tilde Gustafsson (33), 1-3 Vilma Grimmergård, assist Nicola El-Maalouf (35).
   Gult kort: Nicola El-Maalouf
   Vårt lag: Ninni Brandt - Emilia Skog, Filippa Claesson (lagkapten) och Beatrice Stenmark, debut (Emma Johansson) - Annie Josefsson (Vilma Grimmergård), Clara Holmgren, Tilde Gustafsson, Stina Berggren (Mathilda Wakk) - Jasmin Kaur (Nicola El-Maalouf).
  • Fyra nya bönor i sista stund

  • [200903] Transferfönstret är numera stängt för amatörspelare. Bönorna jobbade under hela fönstret med att både bredda och spetsa truppen. Det blev till slut fyra sena värvningar.

   De fyra spelare vi hälsar hjärtligt välkomna till Bönorna och FC Kabel Åttio är:

   *
   Julia Roos
   . 22-årig back som hittat till oss genom Vera. Kommer från Vedums AIS, där hon spelat i division III.
   *
   Beatrice Stenmark
   . 25-årig back eller mittfältare som pluggar i Borås och hittade oss på Google. Har haft 5,5 års uppehåll. Men spelade dessförinnan i Sirius elitjuniorlag, och gjorde även en säsong i division I för Gamla Upsala.
   *
   Tuva Eserstam
   . 22-årig yttermittfältare som pluggar ihop med Bea. Har haft några års uppehåll. Spelade innan dess för Morön BK i Skellefteå.
   *
   Amelia Trogen
   . 31-årig mittfältare som börjat med fotboll nu i höst. Och valt att starta karriären hos Bönorna.

   Otroligt roligt att vi kunnat bredda truppen nu till höstsäsongen drar igång på allvar. Under sommaren har vi tappat Amanda Elofsson, som flyttat till Jönköping och Alva Gustafsson, som flyttat till Stockholm.
  • Äntligen match igen

  • [200828] Efter en riktigt tråkig höstupptakt är det äntligen dags för match igen.

   Fyra av lagen i Bönornas två serier har dragit sig ur. Det innebär bland annat att 5-1-segern mot Stenstorp är struken, samt att det inte blev några matcher mot Äspered eller Vedum de senaste veckorna. Även nästa veckas möte med Brämhult U är inställt.

   Men i morgon blir det äntligen match. Då åker tjejerna till Östadkulle för att jaga årets första trepoängare i fyran. Efter de två vårmatcherna har vi en poäng. Och i U-lagsserien står vi nu på tre poäng, trots att vi alltså har vunnit två matcher.

   Trots alla inställda matcher är det bra stämning hos Bönorna. Vi har träningar med både god närvaro och hög kvalitet, vilket förstås är väldigt kul.

   Annars har väl inte klubben hämtat sig från bakslaget med herrlaget. Den närmaste tiden får utvisa vilken framtid vi skulle kunna ha för Brassarna. Sex av de drivande spelarna har valt att spela för Norrmalm under hösten. Vi önskar dem förstås lycka till där, och hoppas att de kommer tillbaka till brunt igen framöver.
  • Tråkiga nyheter - Brassarna drar sig ur

  • [200809] Det här är en riktigt mörk dag, en av de mörkare i FC Kabel Åttios historia. Efter 40 år i rad med herrlag i seriespel på olika nivåer bryts nu sviten. I dag har vi meddelat Västergötlands Fotbollförbund att vi tvingas dra oss ur Boråssexan.

   Det var ju tänkt att det här skulle vara Brassarnas comebacksäsong i division VI. I våras såg vi fram emot återkomsten med stor förväntan. Vi hade mycket folk på träningarna så länge det låg snö runt Borås Arena 2.

   Men under vårens coronapaus minskade engagemanget dramatiskt, samtidigt som flera trotjänare dragit på sig efterhängsna skador.

   Vi hoppades på ett lyft nu efter sommaren. Men vi är för tillfället inte nära att kunna ställa elva spelare på benen, och ser därmed inga möjligheter att kunna genomföra en seriehöst med tätt matchande.

   Det här är ett otroligt tråkigt besked. Efter 40 raka år med herrlag i seriespel tvingas vi nu bryta sviten. Det här innebär också att vår vision om Champions League för herrar på egen arena senast 2028 numera är omöjlig att uppnå.

   Vi hoppas verkligen att föreningen kan överleva den här krisen och att vi återkomma med ett herrlag och en ny vision till nästa år. Utöver sportsliga effekter leder även den tråkiga urdragningen till negativa ekonomiska effekter. Vi kommer att få det riktigt kämpigt på flera fronter i höst.

   Det positiva nu är ju att vi har kvar vårt damlag ihop med Byttorps IF, och att de faktiskt spelar både i division IV och i en Utvecklingsserie i år. I utvecklingsserien inleddes hösten med en fin 5-1-seger borta mot Stenstorp.
  • Uppskjuten comeback i sexan

  • [200702] Det var tänkt att Brassarnas comeback i division VI skulle ha gått mot Hedareds BK i kväll. Men det blir ingen match i kväll.

   Orsaken är att vi inte fick ihop lag. Hedared var dock tillmötesgående - tack för det - och gick med på att flytta fram matchen. Nytt matchdatum är den 17 september 17.30.

   Nu blir istället Brassarnas första division VI-match på flera år mot Borås Gif den 9 augusti 17.30. Då får vi hoppas att fler brassar är sugna på att spela match.

   Bönorna har i år två lag. A-laget har inlett serien med ett kryss och en förlust, medan U-laget har en seger och en förlust. U-laget avslutar vårsäsongen med att möta Wargön på söndag.
  • Kabel Åttio har en ny styrelse

  • [200616] Efter måndagens extra årsmöte så har vi två nya, ordinarie styrelsemedlemmar. Det är Viktor André och Benjamin Fhager Karlsson som välkomnas in i styrelsen.

   I övrigt var det omval på Mattias Borgström som ordförande. Och på Hans-Ove Kjörnsberg, Emma Karlsson och Nicola El-Maalouf som ledamöter. Suppleanter i år är Henrik Malm, Jessica Gaffney, Jesper Lundström och Daniel Lundqvist.
  • Extra årsmöte den 15 juni

  • [200525] Måndagen den 15 juni klockan 18.00 på Ryda sportfält håller vi ett extra årsmöte. På dagordningen står val av styrelse. På grund av coronapandemin bordlades flera beslut vid förra årsmötet.
  • Årsmöte på söndag

  • [200309] Söndagen den 15 mars 12.00 träffas vi på Ryda sportfält för 2020 års ordinarie årsmöte.

   Välkommen
  • Ny topplacering för Bönorna

  • [200202] Bönorna har inlett 2020 utmärkt. I STT-cupen i Nittorp i går nådde vårt damlag en fin ny framgång.

   Det var avslutning på den inomhussäsong som tidigare inneburit semifinalplats i Bregmos Cup i Borgstena samt kvartsfinal Dalsjöfors damcup.

   Sena avhopp gjorde att STT-cupen innehöll tio lag. De delades upp i två femlagsgrupper. Bönorna inledde mot blivande slutsegrarna Nittorps IK. Division I-klubben var ett par klasser för bra, och vann med 4-2.

   Efter förlusten väntade division II-laget Svenljunga/Kindaholm, division III-laget Gnosjö och division IV-klubben Toarpsalliansens andralag. Det bör dock nämnas att Gnosjö kvalade mot tvåan i fjol samt att Toarpsalliansen var i trean i fjol. Vi var alltså det lägst rankade laget.

   Vårt damlag gjorde dock en ny kanonturnering och slutade tvåa i gruppen. Det innebar att Bönorna totalt blev trea eller fyra i turneringen. Vi väljer väl det räknesätt som gör oss till trea?

   I vår andra match blev det 1-1 mot Gnosjö. Sedan avslutade vi med två ganska klara uddamålssegrar. Både vid 2-1-segern mot Toarpsalliansen och 3-2-segern mot Svenljunga/Kindaholm hade vi ganska tidigt en tvåmålsledning. Och i båda matcherna släppte vi in mål de sista tio sekunderna. Vi var alltså aldrig speciellt nära att tappa segern.

   Vi gjorde åtta mål på fyra matcher. Fem av målen satte glödheta Emma Grönbäck. Övriga mål gjordes av Ninni Brandt och Annie Josefsson, plus att Nittorp bjöd på ett självmål.

   I och med att vi har avklarat STT-cupen är innesäsongen över. Nu är fokus fullt ut riktat mot utomhusfotboll. Där har Bönornas serie fastställts enligt det förslag som tidigare redovisats här på hemsidan. Det blir alltså inget möte med Elfsborg.

   Även Brassarna skulle ha varit med i STT-cupen. Vårt herrlag fick dock dra sig ur på grund av bristfälligt intresse bland spelarna.
  • Tack Luisek - och välkommen tillbaka

  • [200202] Vi hade hoppats att han skulle stanna i Borås. Men Brassarnas skyttekung 2019 flyttar hem till Spanien igen.

   Luisek Gil De Sola Bausá gjorde tolv mål på elva matcher i fjol, vilket var bäst i brunt. Nu visar det sig att Luisek inte har hittat något jobb i Borås, utan att vår skyttekung tackar för sig.

   I hans avskedstext på Facebook kallar Luisek FC Kabel Åttio för en grundläggande pelare, och en andra familj.

   Vi bugar inför de vackra orden, det är väldigt kul att vår lilla förening fortfarande kan spela en viktig roll i människors liv. Vi tackar Luisek för hans fina insatser, och önskar honom all lycka. Självklart hoppas vi få återse honom i framtiden - han hjärtligt välkommen tillbaka till brunt.


  • Så spelar vi i Nittorp

  • [200122] I helgen gick Bönorna till kvartsfinal i Dalsjöfors. Där blev det tyvärr 2-0 till Älvängen.

   I gruppspelet blev det först förlust med 1-0 mot Södra Ving/Timmele 2. Sedan spelade vi 0-0 mot Mullsjö IF innan vi tog en fin 1-0-seger mot Fristad/Borgstena/Sparsör. Segerskytt var Annie Josefsson.

   Men slutspel i två raka cuper är ju väldigt bra. Och nästa helg får de en ny chans. Då spelar både Brassarna och Bönorna STT-cupen i Nittorp. Här är lottningen:

   Båda lagen spelar på lördag den 1 februari. Brassarna är först ut. De spelar:

   8.30: SweBIH
   9.00: Byttorps IF
   9.45: Sandhults SK
   10.15: Äspereds IF

   Bönorna spelar på eftermiddagen. Här är deras lottning:

   16.45: Toarpsalliansen 2
   18.00: Smålandsstenars Goif
   19.00: Gnosjö IF 1


  • Bönorna ser ut att missa Elfsborg

  • [200109] Brassarnas serie är klar, och i dag kom ett förslag på hur Bönornas skall se ut.

   Strax innan jul fastställdes herrarnas division VI-serier. Vi hamnade i division VI Borås, en serie som består av elva lag och ser ut så här:

   * Brassarna (från U-serierna)
   * Borgstena IF
   * Borås Gif
   * Borås KKF Tomislav (från U-serierna)
   * Brämhults IK (från div V)
   * Dardania IF
   * Gånghester/Målsryd
   * Hedareds BK
   * Norrmalms IK
   * Sandhults SK (från div V)
   * Somali FF

   Det blev alltså nästan som det första förslaget visade. Enda ändringen är att Hedared har tillkommit.

   I dag har första förslaget till hur Bönornas serie skall se ut kommit. Och tyvärr ser det ut som att vi missar godbiten att få möta storklubben IF Elfsborg. Boråslagen splittras nämligen på två serier. Elfsborg, Kronäng och Toarpsalliansen placeras i södra fyran, medan vi, Bergdalen U, Brämhult U och Äspered finns i mellersta fyran. Här är vår serie i sin helhet:

   * Bönorna
   * Alingsås KIK U
   * Bergdalens IK U
   * Brämhults IK U (nybildat)
   * IK Frisco U
   * Södra Härene IF
   * Södra Ving/Timmele U
   * Äspereds IF
   * Östadkulle SK (från trean)

   Det är i princip samma serie som förra året. De nya motståndarna är Brämhult och Östadkulle. Notera att det är ett förslag. Serierna kommer inte att fastställas helt förrän månadsskiftet.
  • Bönorna trea i Borgstena

  • [200104] Bönorna inledde 2020 på bästa sätt. I Bregmos cup i Borgstena nådde vi semifinal efter att ha tagit fyra poäng i gruppspelet, blivit bästa grupptrea och sedan vunnit mot Toarpsalliansen i kvartsfinal. Där gjorde vi segermålet på matchens sista spark. Toarp hade vunnit sin grupp.

   Det är första gången någonsin Bönorna når en semifinal. Vi har alltså fått en kanonstart på 2020.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari