NYHETER 2020
Välj år
  • Årsmöte på söndag

  • [200309] Söndagen den 15 mars 12.00 träffas vi på Ryda sportfält för 2020 års ordinarie årsmöte.

   Välkommen
  • Ny topplacering för Bönorna

  • [200202] Bönorna har inlett 2020 utmärkt. I STT-cupen i Nittorp i går nådde vårt damlag en fin ny framgång.

   Det var avslutning på den inomhussäsong som tidigare inneburit semifinalplats i Bregmos Cup i Borgstena samt kvartsfinal Dalsjöfors damcup.

   Sena avhopp gjorde att STT-cupen innehöll tio lag. De delades upp i två femlagsgrupper. Bönorna inledde mot blivande slutsegrarna Nittorps IK. Division I-klubben var ett par klasser för bra, och vann med 4-2.

   Efter förlusten väntade division II-laget Svenljunga/Kindaholm, division III-laget Gnosjö och division IV-klubben Toarpsalliansens andralag. Det bör dock nämnas att Gnosjö kvalade mot tvåan i fjol samt att Toarpsalliansen var i trean i fjol. Vi var alltså det lägst rankade laget.

   Vårt damlag gjorde dock en ny kanonturnering och slutade tvåa i gruppen. Det innebar att Bönorna totalt blev trea eller fyra i turneringen. Vi väljer väl det räknesätt som gör oss till trea?

   I vår andra match blev det 1-1 mot Gnosjö. Sedan avslutade vi med två ganska klara uddamålssegrar. Både vid 2-1-segern mot Toarpsalliansen och 3-2-segern mot Svenljunga/Kindaholm hade vi ganska tidigt en tvåmålsledning. Och i båda matcherna släppte vi in mål de sista tio sekunderna. Vi var alltså aldrig speciellt nära att tappa segern.

   Vi gjorde åtta mål på fyra matcher. Fem av målen satte glödheta Emma Grönbäck. Övriga mål gjordes av Ninni Brandt och Annie Josefsson, plus att Nittorp bjöd på ett självmål.

   I och med att vi har avklarat STT-cupen är innesäsongen över. Nu är fokus fullt ut riktat mot utomhusfotboll. Där har Bönornas serie fastställts enligt det förslag som tidigare redovisats här på hemsidan. Det blir alltså inget möte med Elfsborg.

   Även Brassarna skulle ha varit med i STT-cupen. Vårt herrlag fick dock dra sig ur på grund av bristfälligt intresse bland spelarna.
  • Tack Luisek - och välkommen tillbaka

  • [200202] Vi hade hoppats att han skulle stanna i Borås. Men Brassarnas skyttekung 2019 flyttar hem till Spanien igen.

   Luisek Gil De Sola Bausá gjorde tolv mål på elva matcher i fjol, vilket var bäst i brunt. Nu visar det sig att Luisek inte har hittat något jobb i Borås, utan att vår skyttekung tackar för sig.

   I hans avskedstext på Facebook kallar Luisek FC Kabel Åttio för en grundläggande pelare, och en andra familj.

   Vi bugar inför de vackra orden, det är väldigt kul att vår lilla förening fortfarande kan spela en viktig roll i människors liv. Vi tackar Luisek för hans fina insatser, och önskar honom all lycka. Självklart hoppas vi få återse honom i framtiden - han hjärtligt välkommen tillbaka till brunt.


  • Så spelar vi i Nittorp

  • [200122] I helgen gick Bönorna till kvartsfinal i Dalsjöfors. Där blev det tyvärr 2-0 till Älvängen.

   I gruppspelet blev det först förlust med 1-0 mot Södra Ving/Timmele 2. Sedan spelade vi 0-0 mot Mullsjö IF innan vi tog en fin 1-0-seger mot Fristad/Borgstena/Sparsör. Segerskytt var Annie Josefsson.

   Men slutspel i två raka cuper är ju väldigt bra. Och nästa helg får de en ny chans. Då spelar både Brassarna och Bönorna STT-cupen i Nittorp. Här är lottningen:

   Båda lagen spelar på lördag den 1 februari. Brassarna är först ut. De spelar:

   8.30: SweBIH
   9.00: Byttorps IF
   9.45: Sandhults SK
   10.15: Äspereds IF

   Bönorna spelar på eftermiddagen. Här är deras lottning:

   16.45: Toarpsalliansen 2
   18.00: Smålandsstenars Goif
   19.00: Gnosjö IF 1


  • Bönorna ser ut att missa Elfsborg

  • [200109] Brassarnas serie är klar, och i dag kom ett förslag på hur Bönornas skall se ut.

   Strax innan jul fastställdes herrarnas division VI-serier. Vi hamnade i division VI Borås, en serie som består av elva lag och ser ut så här:

   * Brassarna (från U-serierna)
   * Borgstena IF
   * Borås Gif
   * Borås KKF Tomislav (från U-serierna)
   * Brämhults IK (från div V)
   * Dardania IF
   * Gånghester/Målsryd
   * Hedareds BK
   * Norrmalms IK
   * Sandhults SK (från div V)
   * Somali FF

   Det blev alltså nästan som det första förslaget visade. Enda ändringen är att Hedared har tillkommit.

   I dag har första förslaget till hur Bönornas serie skall se ut kommit. Och tyvärr ser det ut som att vi missar godbiten att få möta storklubben IF Elfsborg. Boråslagen splittras nämligen på två serier. Elfsborg, Kronäng och Toarpsalliansen placeras i södra fyran, medan vi, Bergdalen U, Brämhult U och Äspered finns i mellersta fyran. Här är vår serie i sin helhet:

   * Bönorna
   * Alingsås KIK U
   * Bergdalens IK U
   * Brämhults IK U (nybildat)
   * IK Frisco U
   * Södra Härene IF
   * Södra Ving/Timmele U
   * Äspereds IF
   * Östadkulle SK (från trean)

   Det är i princip samma serie som förra året. De nya motståndarna är Brämhult och Östadkulle. Notera att det är ett förslag. Serierna kommer inte att fastställas helt förrän månadsskiftet.
  • Bönorna trea i Borgstena

  • [200104] Bönorna inledde 2020 på bästa sätt. I Bregmos cup i Borgstena nådde vi semifinal efter att ha tagit fyra poäng i gruppspelet, blivit bästa grupptrea och sedan vunnit mot Toarpsalliansen i kvartsfinal. Där gjorde vi segermålet på matchens sista spark. Toarp hade vunnit sin grupp.

   Det är första gången någonsin Bönorna når en semifinal. Vi har alltså fått en kanonstart på 2020.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag spelar i division sex. Squadra B återfinns i utvecklingsserie B och damlaget Bruna bönor ingår i ett samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors, och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
KOMMANDE MATCHER
24 april, 19:30
Bergdalens IK U - Bruna Bönor
27 april, 18:30
Hedareds BK - FC KÅ
KABEL TRÄNAR
Brassar: Sön, Erikslund 15:30-17:00
Brassar: Ons 21 okt, Engelbrekt 21-22:30
Bönor: Tis, Daltorp 21-22:30
Alla: Konstgräs, Kronängs IP start 28 januari